Митровић: "Пинк" за 20 година ни од кога није добио донацију

"Пинк" телевизија за 20 година постојања никада није добила ниједну донацију, нити било каква бесповратна средства од било кога, укључујући и државу Србију, саопштио је власник те телевизије Жељко Митровић, реагујући на текст на насловници листа "Данас".

Лист "Данас" је објавио текст са насловом "Држава помогла 'Пинк' са 3,9 милиона евра" у коме се позивају на истраживање Центра за истраживачко новинарство.

У тексту се наводи да "није јасно на основу чега је 'Пинк интернешенел компани' испунио услов за добијање кредита и гаранције, ако је истовремено био на листи највећих дужника".

Митровић у одговору истиче да његова телевизија на данашњи дан "не дугује по доспелим обавезама ни једној банци, нити било којој другој финансијској институцији ниједан евро".

"Никоме не дугујемо, укључујући и Агенцију за осигурање и финансирање извоза (АОФИ), а комерцијални револвинг кредит који је 'Пинк' имао у АОФИ-ју од 3,9 милиона евра, који ви помињете у вашем тексту, у целости са припадајућим каматама враћен је 23. марта 2016. године", стоји у Митровићевом саопштењу.

Tакође, наглашава да "за разлику од многих 'Пинк' никада није остао дужан ни једној банци, нити било којој другој финансијској институцији, што се врло лако може проверити".

"Пинк група, коју чине 'Пинк интернешенел компани', у чијем саставу је телевизија 'Пинк', 'Ер Пинк' и 'Сити рекордс', само у 2015. години остварили су приход од 71 милион евра, од чега чак 30 милиона евра од извоза сопствених услуга. Само по основу извоза програма из 'Пинк' пакета, 'Пинк група' је приходовала више од осам милиона евра у прошлој години", навео је Митровић.

Додаје да ти бројеви "Пинк" сврставају у ред најзначајнијих српских извозника и подвлачи да је само у претходној години "Пинк група" у буџет Републике Србије уплатила више од 10 милиона евра на основу пореза и обавеза запосленима.

"Како сте данас на насловној страни ваше цењене новине објавили текст под насловом "Држава помогла 'Пинк' са 3,9 милиона евра", не би било лепо да ваши читаоци и наши гледаоци буду ускраћени за истинитост и веродостојност података, али и за прилику да се по ко зна који пут увере у тендециозно и политичко инсинуирање утемељено на вашој личној мржњи према телевизији 'Пинк', а верујем и политичком анимозитету базираном на различитим уређивачким профилима између ваше новине и наше телевизије", навео је Митровић.

Власник телевизије "Пинк" је приметио да се сви подаци које је изнео могу пронаћи у билансима објављеним на страницама АПР-у и поручио главном и одговорном уреднику листа "Данас" Драгољубу Петровићу да његове новине имају 4.000 читалаца, а да његова телевизија има четири милиона гледалаца, те да је разлика између њих "хиљаду пута", што се у медијском бизнису "узима као искључиви критеријум за мерило способности и успеха".

"Да би ти, Драгољубе, био сигуран да је разлика између нас хиљаду пута, предлажем ти да узмеш дигитрон и преконтролишеш тачност мојих података и не треба због тога да будеш бесан, јер то не значи да сам ја хиљаду пута паметнији, то само значи да се у твом и мом медијском бизнису овај податак узима као искључиви критеријум за мерило способности и успеха", навео је Митровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво