Вађење докумената на једном шалтеру, уштеда времена и новца

Од идуће седмице више се неће сатима стајати у редовима како би се извадили лични документи. Од 8. јуна, када почиње примена Закона о управном поступку, сва документа грађани ће моћи да добију кроз такозвани једношалтерски систем.

Од 8. јуна све општинске и градске управе у Србији имају обавезу да почну примену три члана Закона о управном поступку, која се односе на размену података из службених евиденција.

То ће допринети да грађани остваре значајне уштеде самим тим што неће бити у обавези да достављају документа као што су, на пример, уверење о држављанству и извод из матичне књиге рођених.

"Једношалтерски систем не значи да ви дођете на један универзалан шалтер и све завршите већ да дођете на шалтер на који треба да дођете за услугу коју сте желели – на пример, ако сте хтели дете да упишете у вртић, доћи ћете у предшколску установу или на портал електронске управе", објашњава директор Дирекције за електронску управу Душан Стојановић.

Базе података нису комплетиране па је могуће да поједини грађани неће моћи одмах да добију жељени документ. Поједностављивање вађења докумената грађанима ће донети огромно олакшање.

"Овде ће закон омогућити размену докумената, а ми се трудимо да то поспешимо и квалитетом тако да цела услуга буде онлајн", истиче Стојановић.

Промена начина рада и организације управе олакшаће рад и службеницима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи