Дух Београда у срцу Темишвара

Туристичка организација Београда започела је снажну промоцију престоничког туризма у 13 градова региона. Искуство је показало да се најбољи резултати постижу у непосредном контакту са потенцијалним туристима. Иначе, ова година је добро почела за домаћи туризам јер се бележи раст броја страних гостију за петину.

Туристички радници Београда током лета аутобусом ће крстарити регионом и позивати туристе да дођу у Београд и уживају у свим лепотама наше престонице. Почетна станица је Темишвар.

У свакој земљи комшије су најбројнији туристи. Ту нема много филозофије. Ако је игла шестара у Београду, у полупречнику од 500 до 600 километара треба имати најснажнију промоцију. Темишвар је на свега 200 километара.

"Ви овде имате и госте који су овде у гостима и ви се и њима представљате. И управо зато имамо овакву презентацију на овакав начин", наглашава Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

На Тргу Опера у Темишвару, занатлије су представиле својих руку дело. Било је и игре и песме. Дух Београда у срцу Темишвара.

"Београд је веома атрактиван туристима. Планирам да дођем са породицом", истиче Отилија Халунга, новинарка Агерпреса.

Новинар Марсел Хостер наводи да му је најинтересантнија тврђава у Београду.

"Био сам сто пута у Београду и никад је нисам обишао, јер увек долазим пословно и немам времена за обиласке", каже Хостер.

Од краја јуна Београд ће бити интересантан туристима и као једини град у региону одакле ће се директно летети за Њујорк.

"Приметила сам да су већ многе наше туристичке агенције почеле да организују аранжмане за Америку преко Београда", указала је Михаела Боран, начелница Департмана за европску сарадњу жупаније Тимиш.

Није случајно из Темишвара кренуо београдски туристички караван. Наиме, са тог тржишта имамо највећи раст броја гостију за скоро 50 одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара