Шта све могу млади програмери за 48 сати

Почео је први Fintech hakaton - маратонско такмичење тимова младих програмера у осмишљавању најбоље апликације за дигитално банкарство. Пуна два дана за рачунаром ће радити, али и јести, пити, спавати.

У организацији ICT Hub у Београду одржава се такмичење младих програмера - фонд је 5.000 евра.

Око 80 особа, 16 тимова од по пет чланова, 48 сати ће без прекида провести за рачунарима. Ту ће радити, јести, пити, можда одспавати, обезбеђено им је све - осим тушева.

Почетак је био узбудљив. Дат је задатак и тимови су се размилели по ICT Hub-у. Николи Јовићу, 23-годишњем програмеру, не мањка оптимизма. Задатак, каже, није тежак а конкуренцију није одмеравао.

"Мислим да је јако занимљив, с обзиром да смо ми то раније радили, и чак радимо за фирму која се тиме бави и мислим да ће бити занимљиво и изводљиво скроз", рекао је Никола из тима Double compile.

За тимове су обезбеђени и ментори из области финансија, бизниса, програмирања и дизајна. КПМГ и Сосијете женерал банка су организатори овог необичног такмичења. Верују у домаћу ИТ сцену.

"Ми веома верујемо у мале предузетнике, појединце, и чак им понекад дајемо мааалу предност у односу на велике компаније како би могли да се равноправно такмиче. Верујемо да у малим тимовима има доста креативности и да српски програмери могу постати заиста важан играч у Европи, али и свету", сматра Пјер Боск из Сосијете женерал банке.

"Оно где ми видимо велики простор за иновацијама, то је управо сарадња између великих корпорација, система, места где постоји експертиза, и оних људи који су иновативни, који су мањи, који се брже крећу, који су храбрији и одлучнији", рекао је извршни директор ICT Hub Коста Андрић.

Fintech hakaton је први ове врсте у Србији.

Победници ће бити познати у недељу у 18 сати. Сва решења до којих тимови дођу остаће искључиво у њиховом власништву и моћи ће са њима да располажу на тржишту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво