Голупчанима за треће дете 25.000 до његове 15. године

Општина Голубац од ове године свакој мајци која роди треће, и свако следеће дете, из општинског буџета исплаћиваће финансијска средства и пензијско осигурање у износу од 25.000 динара до петнаесте године детета. Ова одлука је од великог значаја и за град и за мајке, јер је у девастираној општини све теже наћи посао, а број становника и Голупцу се великом брзином смањује.

Три породице у општини Голубац од ове године богатије су за по једног члана и за мало више благостања. Биљана и Мирјана, одувек су желеле много деце. Њиховој срећи, допринела је и одлука општине Голупац да свакој незапосленој мајци која роди треће и свако наредно дете буде уплаћивана средства и пензијско осигурање у износу 25.000 динара, до петнаесте године детета.

Мајке кажу да им ово много значи, јер за издржавање троје деце, неопходно је доста новца, а оне су незапослене. Са друге стране, у малом месту као што је Голубац, нема ни довољно радних места за све.

Константни одлив становника и слабо рађање деце, главни су разлози за овакву одлуку управе голубачке општине.

"Одлучили смо да издвојимо добар део средстава за побољшање природног прираштаја и на овај начин да стимулишемо породице да остану на овом простору, како би започело масовније рађање деце", каже председник општине Голубац Небојша Мијовић.

Ипак, са четворо деце, породица Динић, мало поправља негативну статистику. Помоћ општине им је од великог значаја, зато што су незапослени.

Марко Динић, отац четворо деце из села Браничево каже да им ово даје наду зато што ће сада имати сигурна примања наредних петнаест година.

Према важећем закону, мајке са троје и више деце у општини Голубац, на овај начин, стећи ће и минимални радни стаж за добијање пензије када напуне довољан број година.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво