Николић обишао учеснике вежбе "Морава 2016"

Председник Томислав Николић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишли су део команди и јединица које учествују на командно-тактичкој вежби "Морава 2016", саопштено је из Министарства одбране.

На привремено поседнутом аеродрому „Дивци“ код Ваљева, председник Николић и генерал Диковић обишли су јуче припаднике летачког и техничког састава 204. ваздухопловне бригаде који су пребазирани са матичног аеродрома „Батајница“.

Хеликоптерске јединице из састава 98. и 204. ваздухопловне бригаде, које учествују на вежби, извршиле су прелет са мирнодопских локација на аеродроме „Дивци“, „Трстеник“ и „Лесковац“, на којима су претходних дана логистичке јединице извршиле неопходне припреме за прихват хеликоптера.

Команде и јединице Војске Србије решавају задатке по сценарију вежбе "„Морава 2016"“ на територији, унутрашњим пловним путевима и у ваздушном простору.

Тенкови, борбена возила пешадије, самоходне хаубице 122 мм, противавионски топови 30/2 мм, минобацачи и противоклопна лансирна оруђа ПОЛО М-83 ангажовани су током увежбавања и тактичких вежби

Треће бригаде копнене војске на интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“.

На полигону „Боровац“ код Бујановца јединице Четврте бригаде копнене војске увежбавају борбу у урбаној средини, уз употребу савремене опреме за живе симулације, док су механизоване јединице из те бригаде започеле марширање ка привременом полигону на Пештерској висоравни.

На Тиси код Титела понтонири Речне флотиле реализују задатке на обезбеђењу скелског и десантног места преласка реке, а бродови Флотиле изводе противминска дејства.

Са резервних ватрених положаја широм земље, јединице 250. ракетне бригаде осматрају ваздушни простор и симулирају дејство по циљевима у ваздуху, спроводећи све поступке као у реалној ситуацији, осим самог лансирања ракете. На праћењу ситуације у ваздуху ангажоване су и јединице 126. бригаде ВОЈИН.

Одељења за интервенцију Команде за обуку решавају тактичке претпоставке у оквиру логоровања на стрелишту „Кривул“ код Зајечара.

Резервни састав Банатске бригаде обучава се на тенковима М-84, из којих ће данас гађати на аутоматизованом тенковском стрелишту „Орешац“, док се у Бачкој бригади у Сомбору изводи обука резервног састава на борбеном возилу пешадије БВП М-80А и борбеном оклопном возилу БОВ ПОЛО М-83.

Логистичку подршку вежбајућим јединицама пружа Централна логистичка база.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво