Дом новинара припада и НУНС-у и УНС-у

Апелациони суд у Београду донео је пресуду да је Независно удружење новинара Србије (НУНС) заједнички власник Дома новинара, заједно са Удружењем новинара Србије (УНС), саопштио је НУНС.

Како се наводи у саопштењу, пресуда је правноснажна, против ње жалба није дозвољена, а НУНС може да покрене процедуру за упис права својине, одмах након што добије клаузулу правноснажности од Првог основног суда у Београду.

"У пресуди се, наводи да су новинари који су основали НУНС, у спорном периоду, извештавали на начин на који их професија, етика и норме обавезују и били принуђени да оснују НУНС, који није никакво ново удружење, већ удружење настало из УНС-а, због чега се и зграда у Ресавској може сматрати заједничком тековином свих новинара", наводи се у саопштењу.

Апелациони суд обавезао је УНС да НУНС-у, на име парничних трошкова, исплати износ од 853.350 динара, са законском затезном каматом од априла 2011. године.

Против наведене пресуде УНС може тражити ревизију Врховном касационом суду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво