Новац обезбеђен – Елена иде на другу трансплантацију

Осмогодишња Елена Ракић из Косовске Митровице отпутоваће у недељу у Украјину на операцију трансплантације матичних ћелија која јој је неопходна због успореног психомоторног развоја.

Новац за трансплантацију, десет и по хиљада евра, обезбеђен је ангажовањем Славка Симића, председника Српске листе.

Еленина мајка Ивана каже да је новац који је уплаћен у последњем тренутку шанса за другу трансплантацију матичних ћелија.

"Ово је била најзначајнија помоћ, зато што је то највећи део трошкова, десет и по хиљада евра је само трансплантација, за све друго човек се некако сналази. Хвала и нашим грађанима који су све ове године уз нас и моју Елену која је једним делом, захваљујући њима можда показала најбоље резултате", рекла је мајка Елене Ракић.

Додаје да лекари у Кијеву сматрају да Елена мора да прође три операције, да би то могло бити за неких десет месеци, те да су прогнозе да би након тога она била сасвим здраво дете.

Говорећи о разлозима због који је помогао да се сакупи новац за помоћ Елени Ракић, Симић истиче да његово готово двомесечно залагање преко Министарства здравља да се прикупе средства за лечење у Украјини не треба да буде никаква сензација нити подвиг већ позив свим људима који имају могућности и утицаја да помогну нашој болесној деци.

"Немам дилему када су наша деца у питању да помогнем њима и њиховим породицама. Ракићи су имали проблема да добију неопходна средства јер администрација и комисија преко које се одобравају средства за лечење болесне деце два пута није одлучивала у њихову корист. Покушао сам папиролошки то да средим у што краћем року јер се термин за терапијско лечење ближио. Еленина породица и ја смо пуна два месеца куцали на разна врата док нисмо успели", рекао је Симић.

Изразио је наду да ће лечење успети, а захвалио је и косовском Министарству здравља на разумевању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се