Уметници фудбалери на хуманитарном првенству у Москви

Шесто светско фудбалско првенство за уметнике одржава се од 27. маја до 5. јуна у Москви. На међународном фудбалском и музичком фестивалу, уметници ће показати уметнички таленат, али и умешност на терену. Циљ је да се прикупе средства за лечење оболеле деце. Српска уметничка фудбалска реперезентација, спремна је за Москву.

У српском уметничком фудбалском тиму између осталих су глумци Александар Радојичић, Иван Јевтовић, Виктор Савић, музичари Бане Лалић, Марко Ђуровски, играч фолклора Владимир Миладиновић. На припреме стижу са књижевних промоција, проба и представа.

"Ово је фудбал, нема лажи нема преваре, колико си добар толико си достојан противник, колико си лош, толико ћеш бити топовско месо. Бити спреман, то је све, што каже Шекспир, тако да физичка спрема мора да буде да би испратила ону духовну без које се не може", каже глумац Андрија Кузмановић.

Писац и музичар Данијел Чехранов каже да, ако добијемо Енглезе, освајамо првенство.

"Енглези су нам прва утакмица. Ја мислим да имамо и одбрану и напад имамо екипу која стварно може да има солидан пласман", сматра Чехранов.

На првенству учествују тимови из 16 земаља: Аргентине, Холандије, Италије, Турске, Казахстана... Осим уметника сваки тим има право да региструје и три бивша професионална фудбалера.

"Мотива неће фалити, када носите грб своје земље то је мотив за све али најважније је да се не расплињавају са снагом и да будемо компактни", истиче фудбалер Ниша Савељић.

Када не буде на терену, српски тим ће посетити сиротишта и учествоваће у другим хуманитарним акцијама, а врхунац активности биће њихов концерт на Градском тргу у Москви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се