Увођење реда у Кнез Михаилову улицу

Од следеће године у Кнез Михаиловој неће бити места за 15 башти кафића. Ту одлуку, на предлог главног урбанисте, усвојио је Град Београд. Иселиће се у бочне улице јер руже и сужавају пешачку зону. Угоститељи су незадовољни, струка подржава потез.

Без аутомобила - Кнез Михаиловом само пешице. Од 1987. по пројекту архитекте Бранислава Јовина. Да је отварање централне градске штрафте данас, пешаци би се тискали око башти кафића. Јовин се зато пита зашто је пројектовао пешачку зону.

"Не треба растерати кафеџије, већ у Кнез Михаилову увести ред", наводи Бранислав Јовин, архитекта.

Ред је да се угоститељи сместе у бочне улице јер је Кнез Михаилова у расулу. То каже градски урбаниста. Препознатљиве гранитне плоче више пута мењане, непрестано се оштећују.

"Подизање коцки без одлуке града да би се узела струја, то је нешто што је недопустиво. Нико није рекао да се кокице неће продавати у Кнезу али ће се продавати са покретних колица као свуда у свету. Посао у центру града где су веће зараде мора да се обавља у складу са другачијим стандардима", каже Горан Весић, градски менаџер.

Да због високих стандарда не остану празни, тога се боје угоститељи.

Иако их градски архитекта опомиње - тврде - столове нису додавали. Општински инспектори контролишу, додуше по старим решењима, јер Градски секретаријат овогодишње није издао.

"Ми на основу прошлогодишњих и на основу овогодишњих захтева вршимо инспекцијски надзор и нисмо приметили никаква одступања и незнатни је број казни на оволики број башти", каже Душан Раичковић, члан Већа Општине Стари град.

Баште су касније поподне инспектори обишли ванредно. Пронашли су каблове испод поплочања и наредили власницима да их уклоне и врате у првобитно стање.

У стање од пре три деценије Кнез Михаилова би требало да се врати од почетка 2017.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво