Породица којој увек фали једна столица

Мала улица Жике Поповића у Владимирцима посебна је по много чему. У њој живи тридесетак малишана који се друже, играју а често и уче заједно. Међу њима, најбројнија је деветочлана породица Нешић са шесторо деце.

Сто у дневној соби Дејана Нешића није мали, али поред њега увек неко стоји јер столица често нема довољно за све. Деветочлана породица сваки слободан тренутак проводи заједно а у њихов дом, као у своју кућу долазе и деца из комшилука.

Лука Нешић каже да у њиховој кући никада није досадно, а свако има своје задужење.

"Волим да оперем сестру, да је обучем, исто тако брата. Највише волим да видим како се они играју, смеју", каже Анђела Нешић.

Њихова комшиница Лена Анић сваког дана је у кући Нешића, забавно јој је и често им помаже.

Најстарији Дејанов син Бојан је републички првак у математици, Лука има 12, Анђела 11, а Сава шест година. Близанци Иван и Ђурђија, напунили су 14 месеци. Толеранција и стрпљење су лекције које, поред школских предмета, свакодневно заједно уче.

"Организовани смо веома добро, деца нам помажу. У нашој кући је увек пуно смеха, граје, сви су весели, што је најбитније нису неваљала деца, сви су добри", прича мајка Јелена Нешић.

Дејан је јединац али се брзо и лако навикао на пуну кућу. Најмлађем Ивану да заспи у мамином наручју нису сметали ни гости, а ни смех браће и сестара. Једини проблем им је када крену на тренинг или у госте.

"Можете замислити, ако негде треба да кренемо, каква је то ситуација, улазак у ауто, ко ће први ући, ко ће где сести, по свој прилици ћемо тражити ауто са седам седишта или евентуално мањи комби", прича Дејан.

За четири месеца прошле године, у малој улици у Владимирцима, рођено је пет беба. Њихови старији другари, лако пронађу забаву за себе јер друштва увек има.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара