Награда за истраживачко новинарство дописници РТС-а Вери Аксентијевић

Новинарка РТС-а Вера Аксентијевић добитник је награде за истраживачко новинарство 2016. године.

Овогодишње награде за истраживачко новинарство, које додељује Независно удружење новинара Србије уз подршку амбасаде САД у Србији, добили су аутори прилога објављених на РТС-у, у недељнику Време и на сајту истраживачке мреже КРИК.

За најбољи истраживачки прилог у конкуренцији радио и ТВ станица проглашен је прилог новинарке РТС-а Вере Аксентијевић о проблемима са којима се у здравственим установама суочавају психијатријски болесници.

Прву награду у конкуренцији штампе добио је Александар Ђорђевић, новинар БИРН-а, за истраживање објављено у недељнику Време, посвећено новчаним позајмицама које је издавала београдска Виша пословна школа.

У конкуренцији онлајн медија, прву награду добило је истраживање групе новинара мреже КРИК о пословима градоначелника Београда Синише Малог са некретнинама у Бугарској.

Награде су уручене добитницима на свечаности на београдском Факултету драмских уметности.

Награда за најбоље новинарске истраживачке прилоге установљена је 2006. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво