На прагу боље сарадње универзитета у Тибингену и Београду

Професор логике и филозофије језика Универзитета у Тибингену, Петер Шредер-Хајстер, постао је почасни доктор Универзитета у Београду. Професор Шредер-Хајстер каже да би наредни корак у сарадњи универзитета у Тибингену и Универзитета у Београду могао да буде у оквиру програма ЕРАЗМУС ПЛУС Европске уније на пољу размене студената, професора и истраживача.

Професор Петер Шредер-Хајстер данас је један од најугледнијих стручњака у обалсти логике и филозофије. Тренутно је и генерални секретар Одељења при Међународној унији за историју и филозофију науке. Вишедеценијска сарадња са нашим научницима, потврђена је и признањем Београдског универзитета.

"То је нешто што никада не бих очекивао. Политичари добијају овакву врсту признања али не и неко из моје области истраживања. Ово је за мене велика част као и за мој универзитет. То ће наравно интензивирати везе између мене и мог универзитета и Београдског универзитета и мојих овдашњих колега. Ја сам овде био први пут, колико се сећам почетком осамдесетих. Од тада смо имали веома интензивну сарадњу у области формалне логике, а посебно у теорији истине и теорији доказа", каже о призању које је добио професеор Петер Шредер-Хајстер са Универзитета у Тибингену, Немачка.

Овај чин ће допринети и бољој афирмацији логике у нашем образовном систему, сматрају професори.

"Надам се да ће користити унапређењу образовања у Србији. Јер то што ми нисмо афирмисани и није препозната наша вредност у томе је само последица необразовања и заосталости од које ми још увек патимо", сматра професор Коста Дошен са Филозофског факултета Универзитета у Београду.

Тако је дугогодишња сарадња и формализована, али и доприноси једном од главних циљева универзитета - интернационализацији.

"Сарадња са познатим светским универзитетима омогућава с једне стране вечу мобилност наставника и студената, Тако да кроз сарадњу, пре свега у погледу истраживања али с друге стране и могућност мобилности студената који имају на тај начин уввид и у неку други поглед на свет", каже професор Владимир Бумбаширевић, ректор Универзитета у Београду

И сам професор Шредер Хајстер каже да је најважнији следећи корак у сарадњи заједничко учешће у програму ЕРАЗМУС ПЛУС који омогућава већу мобилност студената, професора и истраживача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво