Србију од почетка године посетило 320.000 туриста

Вршилац дужности директора Туристичке организације Србије Марија Лабовић за РТС каже да је у прва три месеца у Србији боравило 20 одсто више грађана него прошле године.

Гостујући у Дневнику РТС-а Марија Лабовић је истакла да иако Туристичкој организацији за празнике време није ишло на руку, посећеност туриста није опала. У прва два месеца 2016. године у Србији је боравило око 320.000 туриста.

"Туристичка организација је константно у кампањи, има различитих понуда и активности. Први пут смо присутни и у Риму, на 'Рома оупену' и то је заиста резултат добре сарадње са Министарством спољних послова. Што се тиче иностранства, нудимо пуно активности, а што се Србије тиче, у мају креће караван 'Моја Србија', који обухвата 14 градова. Надамо се да ћемо бити на услузи грађанима и да ћемо им представити све што Србија нуди и шта могу да посете", истиче Лабовићева.

Лабовићева је додала да је ове године одржан низ састанака између министарстава туризма у Русији и Србији и захваљујући иницијативи, Русија је први пут пристала да буде излагач на сајму туризма у Србији.

"Развио се низ пословних договора, примили смо госте који су крајем прошле године авионом ишли до Ниша. У том авиону су били организатори, представници министарства и спортских организација и то је сигнал да може још већи број туриста да се очекује. Њих интересује Београд, на Златибору су обилазили капацитете за припреме, а у нашој тури обилазака обићи ће Врњачку бању, Атомску, Аранђеловац и вратити се за Београд", рекла је Лабовићева.

Србија је спремна за стране туристе, а за домаће је актуелан пројекат Министарства туризма "Ваучери за одмор у Србији".

"Прошла година је била пилот пројекат и дала је јако добре резултате. Продужио се боравак домаћих туриста. Радује нас што субвенција траје читаве године. До овог тренутка је подељено више од 14.000 ваучера за одмор у Србији, што је више за целу прошлу годину, јер је тада краће трајала активност", истиче Лабовићева.

Додаје да се већи број објеката пријавио за примање ваучера, и да су суграђани и привереда Србије препознали капацитете и верују да ће се тај тренд наставити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво