Јанковићева: Медији треба да промовишу људска права и толеранцију

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић честитала је новинарима Светски дан слободе медија и истакла да њихова лична безбедност и професионални интегритет не смеју бити угрожени, али и да медији треба да унапређују стандарде извештавања и промовишу људска права и толеранцију.

Бранкица Јанковић је навела да је слободно, одговорно и професионално информисање један од основних постулата сваког демократског и толерантног друштва.

Повереница у саопштењу указује на потребу побољшања материјалног и социјалног положаја новинара, али наглашава да пре свега њихова лична безбедност и професионални интегритет не смеју бити угрожени ни на који начин, и да је на надлежним државним органима обавеза да им осигурају заштиту и омогуће несметан рад.

Слобода изражавања и информисања од кључне су важности за напредак сваког друштва, а медији су кључни канали преко којих се преносе поруке и обликују ставови јавног мњења, оцењује повереница Јанковић и подсећа да медији, између осталог, треба и да унапређују стандарде свог извештавања и промовишу људска права и толеранцију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи