Позив предузећима на приправност у случају поплава

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је, због најављених обилних падавина, позвала предузећа и агенције из свог ресора да предузму превентивне мере и буду спремни да реагују у случају поплава.

С обзиром на то да услед великих количина падавина могу наступити оштећења саобраћајне инфраструктуре, као и објеката у изградњи, Зорана Михајловић је позвала надлежна јавна предузећа и агенције да предузму све планско-превентивне мере и буду спремне да реагују у складу са развојем ситуације, истиче се у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе. 

У ресору грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре су јавно предузеће "Путеви Србије", "Коридори Србије", железничка предузећа "Инфраструктура железница Србије", "Србија карго" и "Србија воз", Дирекција за железнице, Саобраћајни институт ЦИП, Институт за путеве, Агенција за безбедост саобраћаја.

Такође укључује и Аеродром "Никола Тесла", компаније "Ер Србија" и "ЈАТ Техника", Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, Контролу летења Србије и Црне Горе - СМАТСА, као и лучке капетаније, Агенцију за управлање лукама, Дирекцију за водне путеве, Управу за утврђивање способности бродова за пловидбу, Управу за транспорт опасног терета и Грађевинску дирекцију Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара