Ђурић: На Косову и Метохији Васкрс има посебно значење

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствовао је поноћној васкршњој литургији у манастиру Грачаница на КиМ одакле је верницима у Србији честитао Васкрс.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је из порте манастира Грачаница поручио да на Косову и Метохији Васкрс има посебно значење за све наше људе и да се за Васкрс Срби на КиМ моле се за васкрс снаге и славе српске државе.

За Васкрс се Срби у покрајини моле и за то да српска држава и српски народ буду довољно снажни и јаки, да истрају у тешком времену у коме живимо и да сложно изборе то да на овим просторима остану и опстану, рекао је Ђурић.

"Косово и Метохија су, како то патријарх Иринеј каже, нешто што уједињује и везује све Србе ма где они живели и косовска идеја живи у свим Србима. Зато овде на КиМ са љубављу према целом српском народу и са молитвама да слава и снага Србије васкрсне честитамо свим верницима у Србији Васркрс, Мир Божији - Христос Воскресе", поручио је Ђурић.

Са Ђурићем у Грачаници били су његови најближи сарадници из Канцеларије за Косово и Метохију као и министар за повратак у Влади Косова Далибор Јевтић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво