"Путницима заштита на основу Јута гаранције путовања"

Национална асоцијација туристичких агенција Јута саопштила је да је поводом дешавања у туристичкој агенцији "Џет сет травел" предузела мере на основу Јута гаранције путовања.

Педесетак људи је јуче око поднева дошло у агенцију "Џет сет травел" да тражи објашњење зашто је пут отказан само неколико сати пред полазак.

Национална асоцијација туристичких агенција Јута наводи у саопштењу да се путници који нису започели своје путовање у Цирих могу од 4. маја јавити у Јуту ради остваривања својих права, а по основу гаранције путовања коју је Јута издала агенцији "Џет сет травел".

Јута наводи и да су путници агенције "Џет сет травел", који се налазе на путовању у Италији, посредством конзуларног представника Србије и сектора туристичке инспекције контактирали Јуту синоћ у 22.30 са информацијом да се поред проблема током путовања, налазе у хотелу у Риму и да не могу да се сместе у собе зато што услуга хотелу није плаћена.

"На основу Јута гаранције путовања, активирана је истог момента техничка асистенција Јуте и путници су смештени у собе већ око поноћи 29.04.2016. Трошкови смештаја су покривени кроз систем Јута гаранције путовања", наводи се у саопштењу.

Поводом информација које су се појавиле у медијима, Јута је саопштила да је агенција "Џет сет травел" искључена из система Јута гаранцијом путовања на основу одлуке УО Јуте, почев од 15. маја, због уочених неправилности у раду у претходном периоду.

"Без обзира што је искључена из система Јута гаранције путовања од 15.05.2016. Јута апсолутно и у потпуности испуњава своје преузете обавезе за сва уговорена путовања до тог датума", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво