Вулин: Важна пажња и помоћ деци без родитељског старања

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је Дом за децу и омладину без родитељског старања "Споменак" у Панчеву где им је поделио ускршње пакетиће.

Вулин је том приликом апеловао на донаторе и све оне који могу да помогну, да и током ове године помажу деци у социјалним установама.

"Данас је Велики петак, празник је време када се окупљамо са породицама, а ова деца немају породицу и једина породица смо им ми - држава која их воли и запослени у установи. Желимо да на овај дан подсетимо да ова деца постоје, да им је потребна пажња и љубав", рекао је Вулин.

Он је казао да је министарство у протекле две године у обнову тог дома уложило више од осам милиона динара.

Вулин је истакао и да је важан добар однос запослених према њима, односно њихова искрена љубав и пажња.

Он је навео да је прошле године Министарство рада успело да прикупи више од 83 милиона динара захваљујући средствима донатора за домове и децу без родитељског старања.

"Празници су добра прилика да позовемо и апелујемо на све који могу да буду уз нас и да ове године буду још више уз ову децу и оне којима је помоћ потребна. Потребна им је љубав и пажња и да се буде уз њих сваког дана, не само за празнике", поручио је министар рада.

Он је нагласио да "живот није био добар према њима, али ми као друштво морамо да будемо".
Директорка Дома "Споменак" Тања Лукић Апт захвалила је министру што је на празник посветио време деци у том дому истичући да су празнични дани период када кроз ту установу прође највише људи добре воље и организација које помажу.

"Заиста је важан сваки вид пажње и помоћи и да се побољша њихов боравак и живот у установи, као и квалитет смештаја", рекла је она.

У установи у Панчеву смештено је 23 деце без родитељског старања узраста између седам и 18 година, а петоро њих се налази у Прихватној станици.

Међу корисницима је и један студент Политехничке академије који је недавно добио стипендију министарства за таленат и рад и постиже одличне резултате, каже директорка Дома.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво