Честитке поводом Ускрса

Поводом највећег хришћанског празника Ускрса грађанима Србије, као и Српској православној цркви упућене су бројне честитке.

Председник Републике Србије Томислав Николић упутио је честитку патријарху српском Иринеју, свештенству и монаштву Српске православне цркве, као и свим верницима који прослављају овај празник.

"У празничним данима у којима славимо васкрсење Исусово, нека наше молитве буду посвећене миру, здрављу и напретку наших породица. Сетимо се и пријатеља, слабих и угрожених, наших сународника на Косову и Метохији и усмеримо наше мисли напретку заједничке нам отаџбине Србије, као и добробити сваког човека, без обзира на верску припадност.

Нека снага наше земље буде у нашој слози, разумевању и љубави", поручио је Николић у честитки, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је Васкрс његовој Светости Архиепископу пећком, Митрополиту београдско-карловачком Патријарху српском господину Иринеју.

"Ваша Светости, Вама, епископима, свештенству, монаштву и свим верницима са великом радошћу честитам Празник над празницима Васкрс Сина Божијега. Радујући се победи живота над смрћу, желим да нас радост Васкрса вечно крепи и оснажује, како бисмо могли увек да дамо прави одговор на сва искушења која се постављају пред нашом државом и народом, достојно сведочећи Христову Истину.

Честитајући Вам највећи хришћански празник, желим да Вас Победник смрти снажи на одговорној дужности Првојерарха Српске православне цркве, на радост и добробит наше Отаџбине и свих људи добре воље.

Христос воскресе! На многаја љета Свјатјејши Владико!", наведено је у честитки премијера Вучића, саопштила је Кацеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Најрадоснији хришћански празник честитао је и први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић.

"Ускрс славимо с надом у нови почетак и с вером у боље сутра. Без обзира на верско или етничко порекло, треба радити за добробит Србије и сваког појединца у земљи, због садашњих и будућих генерација. Ускрс је време улагања у заједништво и солидарност, време истинског поштовања и уважавања", наведено је у честитки.

Министар правде Никола Селаковић упутио је данас честитку патријарху српском Иринеју, свештенству и монаштву, као и свим православним верницима, који Васкрс славе по јулијанском календару, са жељом да највећи хришћански празник прославе у миру и радости. 

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић је честитала Ускрс свим грађанима Србије, који славе овај највећи хришћански празник по јулијанском календару.

Председник општине Грачаница Владета Костић честитао је СПЦ и грађанима Васкрс, пожелевши верницима да празничне дане проведу у миру, добром здрављу и расположењу, окружени породицом и пријатељима.

"Желим да радост Васкрса испуни ваше домове задовољством, благостањем и љубављу према ближњим и људима који нас окружују", наведено је у честитки.

Принц Александар Карђорђевић честитао је, такође, предстојеће Васкршње празнике патријарху СПЦ Иринеју, архијерејима, свештенству, монаштву и свим грађанима Србије и Републике Српске који Васкрс прослављају по јулијанском календару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво