РТС одбацио приговор СРС-а

Јавна медијска установа РТС одбацила је приговоре СРС-а да та странка није имала третман адекватан и једнак са другим странкама у програму Јавног сервиса током предизборне кампање.

У саопштењу РТС-а се подсећа да је лидер СРС-а Војислав Шешељ на конференцији за новинаре у среду саопштио да ће та партија тражити смену директора и уредника Информативног програма те медијске куће због наводно лошег третмана СРС-а током предизборне кампање.

"Уважавајући право СРС-а да покрене такву иницијативу, Колегијум РТС-а уједно предочава и чињенице које говоре да је та странка у нашем програму имала и бољи третман него друге ванпарламентарне странке", наводи се у саопштењу.

РТС наводи да је уредник емисије "Око" два пута позивао лидера радикала да гостује у тој емисији уочи избора.

"Позив и услови гостовања били су исти за све – позив за интервју у трајању од 40 минута био је упућен искључиво носиоцима највећих листа", стоји у саопштењу.

Тај позив су прихватили сви позвани осим председника Српске радикалне странке.

У емисији "Око" гостовали су Борис Тадић, Ивица Дачић, Санда Рашковић Ивић, Бојан Пајтић и Александар Вучић. Војислав Шешељ је тражио да га у "Оку" замени функционер те странке Немања Шаровић, на шта уредник емисије није пристао.

Наводе да је Шаровић гостовао два пута у последњој недељи кампање у емисији "Реч на реч", у којој су странке имале право да саме одлуче ко ће их заступати.

Два наступа у предизборним дебатама добило је седам највећих листа, из чега се лако да закључити како је РТС третирао Српску радикалну странку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво