Туризам у сенци тероризма

Експлозије у Бриселу, евакуације путника са неколико европских аеродрома, сталне истраге, рације и хапшења, све то донекле мења и туристичке планове туриста из Србије, каже за РТС директор Националне асоцијације туристичких агенција ЈУТА Александар Сеничић.

Гостујући у Дневнику РТС-а, директор Националне асоцијације туристичких агенција ЈУТА рекао је да за сада нема великог броја отказивања путовања.

"Путовања у европске градове нису отказана а Брисел није дестинација која је толико интересантна нашим туристима", каже Сеничић.

Директор ЈУТа сматра да су наши туристи добро обавештени али да због искуства кроз које смо прошли '90-тих година нема толико страха.

"Мислим да су добро упознати јер имамо ситуације са тероризмом уназад пар годима. Наши путници немају ту дозу страха за разлику од Европљана који драстично отказују путовања", каже Сеничић.

Када је реч о детаљима који су у вези само са путовањем као што је отказивање лета, агенције су у обавези да обавесте путнике, међутим,  што се тиче безбедносне ситуације о томе се путници сами информишу.

"Агенције су у обавези да поштују препоруке које даје наше министарство спољних послова али чак и за те дестинације где је препоручено да се не иде било је заинтересованих путника", каже директор ЈУТА.

Терористичких напада последњих месеци није поштеђена ни Турска која је једна од омиљених туристичких дестинација код Срба.

"Наравно да је интересовање опало иако имамо уверавања од стране Турске да ће све учинити да безбедност туриста не буде угрожена", каже Сеничић.

Тероризам није добар ни за кога, али домаће дестинације сада имају шансу да се лакше пробију до купца.

"Није добар разлог али ће свакако допринети порасту унутрашњег туристичког промета", сматра Сеничић. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво