Блокада камиона, РТС на прелазу Мердаре

И даље је на снази одлука косовске владе да се преко административних прелаза не дозвољава пролаз камиона који из централне Србије превозе опасне материје. Канцеларија за Косово И Метохију почела је кампању солидарности са онима који на пунктовима чекају.

Премијер Србије поручује да не жели да долива уље на ватру када је реч о блокади камиона са српском робом. Влада, каже, ради на том проблему, у сталној је вези са Бриселом и верује да ће питање ускоро бити решено, а штета смањена.

Свеједно је да ли је радни или нерадни дан. На Мердару, најпрометнијем административном прелазу стална гужва. Колона аутомобила и камиона често је и километарска. Возачи су навикли на застој.

"Проблема нема много, само што су гужве, баш се много чека", каже возач. Други истичу да се чекало и по 25 сати.

"Много зависи од тога која смена ради – ко је саобраћајац, а ко цариник. Када хоће да раде онда све може, када неће, онда – седи", причају.

У претходна два дана на Мердару је, због предстојећег Ускрса, била навала грађана који раде у Западној Европи. И данас пристижу, али ређе. Од представника Канцеларије за Косово и Метохију добијали су флашу воде и проглас.

"Прочитајте. Трудимо се да се укине ово, тако да можете да пролазите као између Швајцарске, Аустрије, Немачке", рекао је једном возачу Душан Козарев, заменик директора Канцеларије за КиМ.

На прогласу пише – "Ми не желимо да чекате".

"Желимо да дељењем летака и воде којом ће се освежити док дуго чекају у колонама симболично пренесемо поруку да за нас не треба да постоје ови пунктови", рекао је Козарев.

На паркингу су камиони-цистерне којима косовске власти не дозвољавају пролазак.

Четврти је дан како је на снази одлука косовске владе о забрани уласка камиона који из централне Србије превозе опасне материје а чији возачи немају АДР сертификате.

Из Владе Србије поручују да Приштина крши ЦЕФТА споразум. У косовској влади кажу да је на потезу Београд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво