Војвоткиња од Корнвола у посети Дому у Звечанској

Војвоткиња од Корнвола, која заједно са принцом од Велса борави у посети Србији, посетила је Дом у Звечанској где јој је представљен пројекат "Породични сарадник" који заједнички спроводе Министраство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, УНИЦЕФ и Фондација "Новак Ђоковић".

Циљ овог трогодишњег пројекта је јачање породица у ризику и превенција одвајања деце од њихових породица, а војвоткињу су породице, деца и породични сарадници стручњаци специјално обучени за прушање помоћи породицама у ризику дочекали у Центру за заштиту одојцади, деце и омладине који спроводи услугу у Београду.

Они су пренели своја позитивна искуства у раду са више од 400 породица и 1.000 деце колико је користило услугу од када се пилотира и све промене настале у њиховом свакодневном животу.

Чланови породица који су користили услугу породичног сарадника пренели су војвоткињи од Корнвола због цега је она била важна, колико су им напредовали односи са децом, смањиле се брачне и друге кризе, побољшале њихове родитељске вештине, као и здравствени и материјални статус, наведено је на сајту Уницефа у Србији.

На почетку посете емитована је и видео-порука Новака Ђоковића упућена војвоткињи од Корнвола.

Војвоткиња је том приликом разговарала и са Албертом Лидијем, глобалним извршним директором "Новак Ђоковић" Фондације, Мишел Сен Лоом, директором канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији, и Зораном Милачићем, директором Центра за зажтиту одојцади, деце и омладине Београд.

Лиди је напоменуо да је велика част што је војвоткиња од Корнвола током своје посете Србији изабрала да део времена посвети упознавању са породицама, децом и породицним сарадницима.

Сен Ло се захвалио војвоткињи од Корнвола за посету породицама које добијају подршку кроз пројекат Породични сарадник.

"Ова иницијатива је усмерена ка родитељима који желе најбоље својој деци, али су суоцени са тешким проблемима. Помажемо им да унапреде родитељске вештине, да се створи сигурно и брижно породицно окружење, и да се деца укључе у игру и образовне активности у средини у којој живе", рекао је Сен Ло.

Премијер Александар Вучић захвалио је принцу Чарлсу и војвоткињи од Корнвола на подршци пројекту "Породични сарадник".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара