Марић за РТС: Највећи ризик у већ поплављеним зонама, додатно људство на терену

У наредних 36 сати, услед обилних падавина које најављује РХМЗ, најкритичније ће бити у Западној и Југозападној Србији, наводи начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић и додаје да су на југ земље већ упућене додатне снаге. Истиче да је неопходно слушати сва упутства надлежних органа.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Предраг Марић је рекао да ће током наредних дана поново бити најкритичније где су кише већ направиле поплаву и где се вода споро повлачи - на Западу и Југозападу Србије.

"Постоји могућност да се и у Источној Србији појаве падавине. Тамо су већ упућени припадници Војске Србије, Жандармерије и сви они које можете брзо да упутите на кризна места. Такође, и на југ Србије упућене су додатне снаге како би помогле људима", нагласио је Марић.

Марић је још једном апеловао на грађане да послушају надлежне органе ако у наредних 36 до 48 сати дође до обилних падавина и буде наређена евакуација.

"Док је глава на раменима, нешто може да се уради. Било је и случајева да људи не слушају па је угрожен и њихов и живот спасилаца", напоменуо је Марић.

Према његовим речима, врло се тешко бране домаћинства која се налазе у непосредној близини река, односно тамо где није дозвољено.

"То је несрећно наслеђе које Србија има већ 30, 40 година. Имате случајеве где су куће изграђене у природним акумулацијама. Ви као држава у овом тренутку много људства и технике морате да упутите на терен", истакао је Марић.

Начелник Сектора за ванредне ситуације грађанима је поручио да слушају налоге надлежних органа.

"Њихова улога није да седе у штабовима већ да обилазе терен. То је савет за све грађане. Не треба понављати, људи већ знају да треба бити на опрезу током сутрашњег дана и ноћи", напоменуо је Марић.

Нагласио је да је у овом тренутку примарни задатак свих служби да нико не настрада, на чему се интензивно ради.

"Поносан сам што Србија успоставља цивилну заштиту. Тренутно је на терену 2.000 људи", указао је начелник Сектора за ванредне ситуације.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво