Читај ми!

Малом Николи неопходна помоћ

Седмогодишњи Никола Миловановић из села Долово код Панчева тешко је болестан. Плућа су му остала неразвијена због превременог рођења, глув је и још није почео да говори. Трошна и влажна кућа у којој живи отежава његов опоравак, те је Николи и његовим незапосленим родитељима неопходна помоћ.

Никола Миловановић има седам и по година и читавог живота се бори са болешћу. Оба родитеља су без посла, а приморани су да свакодневно купују лекове.

"Често је болестан, у лошем је стању, на кисеонику је, често се инхалира и користи доста лекова за које немамо средства", каже мајка Јагода.

Николи су због превременог рођења плућа остала неразвијена. Глув је и још увек не говори.

Његова породица живи од туђе неге и помоћи и социјалних примања. Отац Адријан нема стално запослење већ ради на сезонским пословима. Најтеже им пада живот у старој, влажној, изнајмљеној кући која свакако не испуњава услове за живот малог Николе који је плућни болесник.

"Најпре нам требају бољи услови за живот јер је ова кућа пуна влаге, ово је већ трећи пут за годину дана да Никола добије инфекцију, упалу плућа", каже отац Адријан Какаш.

Месна заједница Долово покушава да им помогне, па су породици купили инхалатор за дете и фрижидер, а недавно је одржан и хуманитарни концерт.

"Ових дана ће се направити адресар напуштених кућа, да видимо које су на неки начин условне и да видимо да, ако можемо, помогнемо да они промене адресу", каже Богдан Анкуцић, представник месне заједнице.

Оно што би породици највише помогло је стално запослење за Адријана, јер би онда могли да потраже други смештај и наставе лечење малог Николе, за ког је неизвесно када ће му се плућа развити и почети нормално да функционишу.

Ако неко може да помогне, Николин отац Адријан Какаш има отворен текући рачун у АИК банци. Новац се може уплатити на број жиро-рачуна 105-0000002123824-02.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво