Читај ми!

Продужен рок за вансудска поравнања са војним пензионерима

Рок за вансудско поравнање у поступку решавања проблема ванредног усклађивања војних пензија продужен је до краја године, а до сада је исплаћено 30.240 особа које су потписале уговоре о вансудском поравнању.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је да је до сада више од 33.500 војних пензионера и њихових наследника поднело одговарајуће захтеве и да је већина исплаћена у потпуности и у једном делу.

Вулин је истакао и да је на молбу Удружења војних пензионера Србије договорено и да се изашло у сусрет њиховој жели да се за отприлике 26.000 пензионера, који нису поднели захтев на одговарајући начин, нису стигли да поднесу или су сумњали у могућност да све заврше на најбољи начин.

''По истој процедури све до 31. децембра 2016. године можете да се обратите својој држави, потпишете споразум о поравњању са ПИО фондом и у року од једног месеца - ако поднесете на почетку месеца захтев, до краја месеца добијате сав новац, у једној јединој рати, као и они који су то урадили прошле године'', објаснио је Вулин.

Министар је на састанку са председставницима Удружења војних пензионера Србије рекао да је поносан што може да стојим пред њима и каже им да држава држи своју реч.

''Данас потврђујемо оно што смо знали, а то је да држава држи своју реч'', рекао је Вулин, подсећајући присутне да су им говорили да неће бити исплаћени, да држава нема тај новац, да само покушава да купи време, да их замајава.

Наводећи да ти нису говорили истину, министар је истакао да је поносан што је данас ту ''чистог образа'' и да може да погледа сваког и каже да је испуњено дословце оно што је обећано.

Директорка Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Драгана Калиновић рекла је да је скоро 34.000 поднетих захтева и више од 30.000 потписаних уговора о вансудском поравњању одличан резултат који је завршен у року од два месеца, уз велику подршку Удружења.

Према њеним речима, око 10.000 војних пензионера који су имали тужбу закључили су уговор о вансудском поравнању тако што су одустали од тужбе или су имали усвајајућу судску одлуку.

Калиновић је истакла да су са поступком морали да стану 31. децембра 2015. године из формално правних разлога, јер закључак владе од 30. октобра прошле године више није важио.

Према њеним речима, информације о великом интересовању пензионера да поднесу захтев предочене су министру који је, као и увек, подржао донет закључак са којим се продужава рок потписавања вансудског поравнања до краја године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи