Студенти ФОН-а најбољи у управљању пројектима

Студенти Факултета организационих наука, Марија Весић, Милица Васић, Ања Гугоски и Лука Крстев, освојили су прво место на националном такмичењу у управљању пројектима "Project Management Championship Serbia 2016", које је организовала Светска организација за управљање пројектима ИПМА.

Финале националног такмичења у управљању пројектима, на ком су победили студенти Факултета организационих наука (ФОН), одржано је 28. фебруара 2016. године у просторијама Факултета организационих наука, наводи се у саопштењу које преноси Бета.

У финалу је учествовало укупно шест тимова са Економског факултета у Београду, Факултета техничких наука из Новог Сада, Универзитета "Џон Незбит", као и са Факултета организационих наука.

Квалификациона рунда, која је претходила финалу, одржана је 21. фебруара. Од пријављених 15 тимова, шест најуспешнијих имало је прилику да се бори у финалу.

Такмичари су у квалификационој рунди решавали тест са 100 питања за 100 минута, са питањима из области пројектног менаџмента.

Друго место је припало студентима Економског факултета у Београду, Николи Цветковићу, Теи Томовић, Вукашину Јанковићу и Александри Грковић, док су треће место заузели Милица Чолаковић, Јована Мрвић, Љубо Луковић и Михаило Ерац, са Факултета организационих наука.

Студенти су решавали реалан пословни проблем, који су предавали у форми пројектног плана, а који је задао овогодишњи партнер и спонзор такмичења – компанија "Бамби".

Стручни жири, у чијем саставу су били Силвана Ђурчевић, директор за људске ресурсе компаније "Бамби", Драган Живановић, директор производње компаније "Бамби", Радослав Раковић из компаније "Енергопројект Ентел", Нинослав Стојсављевић из компаније "Coca-Cola Hellenic" и Владимир Обрадовић, члан ИПМА одбора за едукацију и тренинг, одлучивали су о томе ко ће бити српски представник на светском такмичењу.

Победници овогодишњег такмичења ће представљати Србију на Светском такмичењу за управљање пројектима у Риги, Летонији.

Такође, победничком тиму биће омогућене припреме за такмичење, као и прилика да учествују на највећем догађају из области пројектног менаџмента у Балтику – "Baltic PM Days 2016", који ће се одржати у Народној библиотеци Летоније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво