Косјерићка чајанка, за сваког по нешто

Од средине прошлог века у Косјерићу се, поводом Међународног дана жена, организују Чајанке, јединствене у Србији, увек са различитом темом. У сусрет овогодишњем 8. марту, 55 година од Нобелове награде Иви Андрићу, њихово дружење било је у знаку Андрићеве "Јелене, жене које нема".

Уз чај и кексиће, програм најмлађих за маме и баке, забава почиње пребирањем по сећању на раније чајанке.

"Од када живим у Косјерићу, а то је неких 40 година, редовно долазим на чајанке... Некад су жене доносиле своје колаче да се послуже", каже Рада Миловић.

"Увек се нешто ново придода, или рецитал, или неки програм о мајци, или неки хуманитарни. Ове године говорило се о Андрићевим песничким данима и књизи 'Jелена, жена које нема'", каже  Милијана Матић.

Песникиња и организаторка квиза Милунка Митровић каже да су даме углавном обавештене о Андрићу, као и о нашој традицији и прецима.

"Ми све можемо да будемо 'Јелене, жене које нема', ми смо романтичне, магичне, поетичне, носталгичне, али свакако имамо и Јелена вечерас и Јелене добијају књигу, Јелена - жена које има", каже Снежана Јоксимовић, директорка Туристичке организације Косјерић.

Уз поетски квиз, бирала се и краљица, медена и кокета забаве праћене музиком, на коју су стигле и даме из Ужица, Бајине Баште, Злакусе.

"Мени је ово некако посебно, јер увек када смо били на неким забавама, било је то некако монотоно, само игранка и дружење, али ово је програм за свачију душу, за сваког понешто и ми смо одушевљени", каже Мирка Шуњеварић из Злакусе.

Поклон - изненађење Туристичке организације била је и књига за сваку гошћу шармантне косјеричке Чајанке. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи