"Новинари не клече" предали захтев за састанак са Тасовцем

Представници Иницијативе "Новинари не клече" предали су захтев за састанак са министром за културу и информисање Иваном Тасовцем како би га упознали са проблемима у раду медија, чије је решавање у надлежности министарства и Владе Србије.

"Са министром би требало да се састане делегација новинара и новинарки из целе Србије. Министар мора да нам положи рачуне о свом досадашњем раду, зато што су његови резултати катастрофални и што се тиче информисања и положаја новинара", рекао је новинарима представник Иницијативе Зоран Николић у Београду.

Иницијатива је у захтеву за састанак навела да сматра да Тасовац, као министар задужен за област информисања, сноси највећу одговорност за лоше стање у медијима и да треба у што краћем року да закаже састанак са њиховом делегацијом у којој би било осам новинара из читаве Србије.

Подсетивши да је Влади Србије већ упућен низ конкретних захтева чије би испуњење допринело поправљању стања у медијима у Србији, Иницијатива је навела да очекује да их Тасовац на састанку детаљно извести о свим активностима министарства и разлозима за бројне незаконитости са којима се новинари сусрећу.

Иницијатива "Новинари не клече" предала је 9. фебруара Влади Србије списак захтева за премијера Александра Вучића и шест министара.

У писму премијеру и министрима тражи се да инспекција рада испита тврдње о присиљавању новинара да се учлане у Српску напредну странку како би задржали посао, као и наводе о злостављању запослених у појединим медијима, као и да се испита који медији месецима не исплаћују зараде и под каквим уговорима раде запослени.

Иницијатива захтева да акције медија, чија приватизација није успела, буду подељене запосленима и да се испита регуларност недавних приватизација, као и законитост доделе новца из буџета локалне самоуправе медијима, али и да министар унутрашњих послова Небојша Стефановић не коментарише истраге које су у току.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара