Комеморација поводом смрти Милана Вукоса

У Галерији РТС-а одржана је комеморација поводом смрти дугогодишњег генералног директора Телевизије Београд Милана Вукоса. Период од 1972. до 1985. године, када је на челу наше куће био Вукос, назива се "Златно доба телевизије".

Уз подсећање да је почео као уредник листа Студент, био најмлађи министар културе, потпредседник градске владе који је утемељио Битеф, Бемус, Фест, Радост Европе, они који су сарађивали са Миланом Вукосом говорили су о њему као директору телевизије.

"Није узалуд Тирке писао о њему као о српском Теду Тарнеру и није узалуд Тијанић признао да је Вукос бољи директор од њега. Као да је рођен за телевизију. Чим је прекорачио праг ове куће 1972. године осетили смо из његових поступака да је наш човек и да у његовим жилама не теку црвена и бела крвна зрнца већ електронски ТВ импулси", каже Ненад Ристић, директор ТВ Београд од 1986. до 1990. године.

Миодраг Илић, тадашњи Вукосов сарадник, подсетио је на његовог начин комуникације.

"Милан Вукос се појавио у студију, погледао текст и једну реченицу прецртао и дописао неке своје речи, а онда погледа тог младог новинара па каже: 'Јел' би ти то тако?', а новинар каже: 'Ја бих онако како сам прво написао.' Добро, нека онда остане како си ти прво написао. То много говори о човеку који је имао ауторитет, имао власт, имао моћ, али је никада није наметао на један неукусан, на бруталан начин. Он је имао невероватан такт у односу са људима", каже књижевник Миодраг Илић.

Милан Вукос биће сахрањен сутра на Новом гробљу у 14.30 у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво