Два пацијента са "свињским грипом" на лечењу у Крагујевцу

Пацијенти из Чачка и Јагодине налазе се у тешком стању на лечењу у крагујевачком Клиничком центру.

Како је за РТС потврдио директор КЦ "Крагујевац" Предраг Саздановић код њих је потврђен вирус грипа А Х1Н1, и прикључени су на апарате за дисање на Инфективној клиници и у Ургентном центру.

Пацијент из Чачка, има и тешку пнеумонију и за сада је у стабилном здравственом стању, док је стање оболелог из Јагодине и даље тешко.

Саздановић истиче да је вирус свињског грипа присутан и у земљама у окружењу.

У Крагујевцу, иначе, за сада нема епидемије сезонског грипа.

Лекари ипак подсећају на опште мере заштите, а као најефикаснију препоручују вакцинацију поготово за особе које су у повећаном ризику и имају удружене болести, као и за старије и децу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи