Читај ми!

Лончар: Не може нико никога да бије у здравственим установама

Министарство унутрашњих послова послало је обавештење свим полицијским управама да у договору са здравственим установама шаљу полицијске патроле ради веће безбедности, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

Министар је новинарима у Клиничком центру рекао да ће полиција бити или у униформи или у цивилу и да ће бити ангажована према проценама здравствених установа.

На питање зашто нема полицијске патроле у Клиничком центру, иако је јуче најављено да ће их бити у свим установама, Лончар је рекао да су они данас ту, али у цивилу, због посете званица.

"То је порука да никоме не падне на памет да напада здравствене раднике. Не може нико никога да бије у здравственим установама. Ово није Дивљи запад, ово је држава и ми ћемо то регулисати", рекао је Лончар.

Истакао је да неће бити никаквих додатних трошкова због увођења полицијских патрола у здравственим установама, јер је то редовна дужност полиције, попут полицијских патрола у школама, дакле да ће полицајци само бити преусмерени.

Министарство здравља је саопштило јуче да је у договору са МУП-ом донело одлуку о сталном присуству полицијских патрола у здравственим установама ради веће безбедности запослених, а након још једног напада на лекара у ГАК "Народни фронт" у Београду.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи