Читај ми!

Мали: Од сутра редовна испорука оброка у народним кухињама

Градоначелник Синиша Мали изјавио је да ће од сутра свих 40 пунктова народне кухиње у Београду бити снабдевено храном и да ће бити обезбеђени оброци за социјално угрожене. Ја ћу један од тих пунктова сутра и обићи, рекао је за РТС Синиша Мали.

Синиша Мали је, на ванредној конференцији за новинаре у Скупштини града, казао да су оброке обезбедиле друштвено одговорне компаније.

Мали је рекао да је социјално угроженим Београђанима подељен новац за храну (по 5.040 динара), а да оброке на пунктовима нису добијали јер јавна набавка за народне кухиње није завршена, а да се "с тим стварима никада не зна до када ће трајати".

Објаснио је да су се појавила четири понуђача за јавну набавку и да се процедура непланирано одужила.

Мали је казао да ће компаније обезбеђивати храну за кориснике народне кухиње, све док се не заврше јавне набавке.

Градоначелник Београда је казао да народне кухиње неће бити затворене и истакао да су такве тврдње "ноторна лаж".

"Нико није планирао, нити поменуо тако нешто", казао је Мали и додао да "док је он градоначелник, нико неће остати гладан, а нарочито не социјално угрожени".

Мали је казао да је социјално угроженима подељена месечна накнада за храну, али да они добијају и новчану социјалну помоћ на државном нивоу, а да је деци омогућено бесплатно школовање и боравак у вртићима.

Упитан да ли је 5.040 динара месечно довољно за храну, Мали је казао: "Никада није довољно."

Мали је оптужио опозицију, која је данас критиковала овакво понашање градске управе, да на тај начин покушава да придобије више бирача на предстојећим изборима.

Раније данас у медијима је објављено да су се људи који су добили помоћ жалили на то да је она недовољна, а пре тога појавили су се медијски наводи о затварању народних кухиња.

Према проценама Секретаријата за социјалну заштиту, у Београду има око 10.600 корисника народне кухиње.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво