Читај ми!

Омаж Захарију Трнавчевићу у Комбак Артхолу до краја фебруара

Студенти Факултета примењених уметности представили су у знак сећања на недавно преминулог Захарија Трнавчевића, новинара који је свој шест деценија дуг радни век посветио пољопривреди и људима који од ње живе, на изложби у Београду иновативна решења визуелног идентитета у области аграра на озбиљан, али и духовит начин.

"Изложена дела су резултат рада студената на модулу за Графички дизајн и на предмету Графичке комуникације, а уједно су и визуелни омаж Захарију Трнавчевићу, новинару који је обележавао медијски простор Србије унапредјујући културу, обичаје и аграр својим едукативним емисијама", наводи се у саопштењу организатора изложбе у Комбак Артхолу.

Професор Факултета примењених уметности Зоран Блажина изјавио је да су студенти поред одавања почасти Трнавчевићу, применили стечена знања.

"Својим идејама и односом пуним поштовања, градили су визуелни омаж Захарију Трнавчевићу, изузетном човеку, новинару који је својим ТВ емисијама даровао знање, неговао културу и обичаје сеоских средина", рекао је Блажина.

Према његовим речима, пројекти су настали за живота Захарија Трнавчевића и он је био задовљан њима.

Изложба ће бити отворена до 28. фебруара.

Трнавчевић је умро 13. јануара у 90. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво