До 17. фебруара рок за повраћај ПДВ-а на храну за бебе

Данас почиње нови рок за предају докумената за повраћај ПДВ-а на беби-храну и траје до 17. фебруара. Захтев могу предати родитељи или старатељи деце до две године. Уз образац који попуњавају и подносе филијали Пореске управе у месту пребивалишта, требало би да доставе и фискалне рачуне и њихове фотокопије.

ПДВ се враћа за куповину млека за одојчад, кашица, кревеца, колица, столице за храњење, ауто-седишта и пелена.

Прошле године враћање ПДВ-а тражило је око 61.000 родитеља. У овој години тај број би могао бити већи јер су услови повољнији.

Укупан износ који родитељи могу вратити повећан је за 1.100 динара и сада износи 73.847 динара.

Приходи родитеља који имају право враћања ПДВ увећани су за 2.500 динара, а вредност имовине родитеља на коју плаћу порез већа је за 300.000 динара и сада може да износи 24,6 милиона динара.

Шта би још могло да промени у корист родитеља питамо Гордану Племић из Удружења Родитељ.

Гордана Племић из удружења "Родитељ" истиче да се родитељи жале на декларације, јер често на њима пише само произвођач хране, а не пише да је реч о храни за бебе.

Због тога родитељи траже проширење листе јер сматрају да је важно да се она прошири на гардеробу и одећу. Гордана Племић наводи да су то веома скупе ствари које морају често да се мењају.

На крају европске недеље превенције рака грлића материце, Гордана Племић је истакла да је кампања била успешна.

"Мислим да семо допрели до великог броја жена али настављамо ту причу јер је важно да жене знају колико је та болест важна. Та болест може да се спречи и излечи некој раној фази", рекла је Племићева и поручила да ће едукација бити настављена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво