Министарство просвете доделило Светосавске награде

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја уручили су појединцима и институцијама Светосавске награде за допринос квалитетном образовању и васпитању, унапређивању образовно-васпитне праксе и развоју научних достигнућа у области образовања и васпитања

Додељено је 17 признања, а међу добитницима су ученици и наставници, али и институције. Један од добитника је и Влада Јапана.

Министар просвете Срђан Вербић рекао је да су награђени они који су остварили висока постигнућа у свом раду, али и они који су поделили своја знања са другима и помогли да се у образовном и васпитном процесу постигну резултати који доприносе укупном квалитету образовног система Србије.

"То су личности које се истићу својим знањима, успесима и карактером. Они доприносе добром раду установа из којих долазе. То су и институције које су одличним резултатима показале посвећеност образовној делатности, која нуде квалитетну наставу и програме, развијају подстицајну атмосферу, толеранцију и веру у друге", рекао је Вербић.

Вербић је свим добитницима честитао на "показаном успеху, доброти и вери у образовање".

"Надам се да ће сазнање да су и други увидели квалитет вашег рада за вас лично представљати мотив и подстицај да истрајете у свим напорима и будућим постигнућим", истакао је Вербић.

Навео је и да Светосавска награда додељује у спомен на просветитеља који је разумео важност учења и дељења добра са другим.

Међу добитницима су Предшколска установа "Радост" из Нових Бановаца, ОШ "Милинко Кушић" из Ивањице, гимназија Исидора Секулић из Новог Сада и Електронски факултет у Нишу.

Награде су добили васпитач Љиљана Драгутиновић из ПУ "Врачар", наставница Соња Париповић из новосадске ОШ "Соња Маринковић", професорка Зорица Сорак из ОШ "Станислав Сремчевић" из Крагујевца, професор Горан Петровић ОШ "Младост" из Београда, наставник Светлана Радловачки из "Школског центра Никола Тесла"  у Вршцу, као и Предраг Стојчетовић из Школске управе Косовска Митровица.

Плакету су примили ученици Жарко Ивковић из ОШ "Синиша Јањић" из Власотинца, Даница Цветковић из прокупачке ОШ "Ратко Павловић - Ћићко", Милица Шимоновић из "Посавско-тамнавске средње школе", Владимирци, и Никола Тепић из Треће београдске гимназије и студент Јован Милић.

Међу награђенима је и ученик Математичке гимназије из Београда Алекса Константинов, који је недавно освојио медаљу на математичком такмичењу у Казахстану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара