Вулину повеља за јачање веза Србије и Израела

Министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александру Вулину уручена је повеља за дугогодишњи рад на јачању веза Србије и Израела, коју додељује Савез јеврејских општина Србије.

Како је речено приликом доделе признања у београдској синагоги, циљ доделе признања био је да се истакне посвећеност у раду и труду за добробит јеврејског народа и народа Србије.

"Јевреји Србије, без обзира где се налазе, неће заборавити пружену руку спаса у борби за опстанак јеврејског народа у најмрачнијем периоду историје", рекао је Јосеф Жамбоки, који је преживео Холокауст у Другом светском рату.

Министар Вулин рекао је да повеља која му је уручена припада Србији и њеним грађанима, односно како је казао, онима који су на истом простору делили тугу и радост и учествовали у победи добра над злом.

Победа доброг над злим постоји зато што постоје Израел и Србија и сви слободни народи на овом свету, рекао је Вулин.

Он је захвалио представницима јеврејског народа на снази којом, како је казао, показују да зло ипак није победило.

Вулин се осврнуо и на мигрантску кризу и додао да у овом тренутку у Прешеву израелски лекари помажу онима који су у невољи.

"Нема бољег примера да зло није победило", казао је Вулин.

Амбасадор Израела у Србији Јозеф Леви рекао је да солидарност два народа представља причу о одговорности и сећањима.

"Сећамо се тешких дана и хвала што српска нација није заборавила наш народ и што сте нам помогли. Наше пријатељство је вечно", рекао је Леви.

Захвалница је додељена и председнику Фонда Б92 Веран Матићу који је рекао да се нада да ће се ове године испунити оно о чему размишља веома дуго, односно да ће Београд добити Меморијални центар "Старо сајмиште" и Музеј холокауста.

У Београду ће сутра бити одржан Гала концерт поводом обележавања Међународног дана холокауста као поклон Јосефа ЗЗамбокија грађанима Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво