У продаји збирке за малу матуру

У сусрет малој матури од данас су у продаји збирке задатака из српског, односно матерњег језика и математике као и збирка са задацима из биологије, географије, историје, физике и хемије.

За три збирке родитељи ће укупно морати да плате 670 динара.

Збирка из математике је 190 динара, из српског језика 300 и збирка за комбиновани тест 180 динара.

Припремљена су издања и на албанском, мађарском, румунском, русинском, словачком и хрватском језику.

Свака збирка садржи 450 задатака.

Драгана Станојевић, руководилац из Центра за испите Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, који је припремао ове збирке, каже за РТС да су задаци из збирки модел задаци, на основу којих се ученици упознају са типовима задатака и начинима на који треба да дају одговоре.

"И ове године ће бити по 20 задатака на сва три теста и ученици ће имати 120 минута, што је сасвим довољно да реше тих 20 задатака", каже Станојевић. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи