Есад Мујдагић са најхладније тачке у Србији

Најтраженија особа у Сјеници тренутно је Есад Мујдагић. Његово радно место је метеоролог у метеоролошкој станици. Тамо је јутрос измерена рекордно ниска температура, минус 30 степени. Поређења ради, могло би се рећи скоро десет пута хладније него у Београду у истом тренутку.

Метеоролог Есад Мујдагић каже да је најнижа температура која је измерена јутрос износила 25,5 степени испод нуле. У Кркићи бунарима на Пештеру, додаје, измерено је минус 29,6 степени, у 11 часова температура је износила 18 степени испод нуле. 

Температура се мери сваког сата, тачније пет минута пре пуног сата, открива нам Есад.

"Ово је захтеван и одговоран посао, али мора да се ради. Живот иде даље, и на минусу мора да се ради", каже Есад.

Телефони у канцеларијама не престају да звоне.

"Имамо позиве и од штампаних и електронских медија, јер је Сјеница најекстремнија тачка у Србији. Зову је српски Сибир. Трудимо се да свима изађемо у сусрет", додаје Есад.

Метеоролошка станица у Сјеници биће актуелна и наредних дана, каже Есад.

Најнижа икада измерена температура на Пештеру износила је 38,3 степена испод нуле.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи