Читај ми!

Верски званичници упутили поруку Вербићу због веронауке

Представници традиционалних цркава и верских заједница у Србији изразили су, како наводе, одлучно негодовање јавности и Влади Србије поводом предлога министра просвете Срђана Вербића за редуковање, а потом и за укидање верске наставе у школама.

"Наше негодовање је још снажније стога што је министар свој предлог упутио у години када обележавамо петнаесту годишњицу враћања верске наставе у школство Србије, по моделу којим се поносимо јер изражава дух демократичности, равноправности и потпуног међуверског сагласја којим данас, а и надаље, треба да одликује наша држава", стоји у огласу који су традиционалне верске заједнице објавиле у листу Политика.

Уоквирени оглас, који је објављен као саопштење представника традиционалнх цркава и верских заједница, потписали су у име СПЦ портпарол и епископ бачки Иринеј, Римокатоличке цркве - Међународне бискупске конференција Светих Ћирила и Методија, београдски надбискуп Станислав Хочевар, Исламске заједнице Србије реис ул улема Адем Зилкић, Словачке евангелистичке цркве бискуп Самуел Врбовски, Евангелистичке хришћанске цркве суперинтендент Габор Долински, Реформаторске хришћанске цркве бискуп Бела Халас, те Јеврејске заједнице Србије врховни рабин Исак Асиел.

Потписници су изразили уверење да Србију, у погледу грађанских права верујућих, нико неће покушати да врати у године које не памтимо по добру и да анахроне ставове, како наводе, актуелног министра Вербића потпуно несагласне са дужношћу коју обавља, не дели ниједна одговорна личност у Влади Србије.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво