Весић: Градске службе спремне за нови ледени талас

Све градске службе су спремне за најављени ледени талас и падавине које нас очекују од петка, рекао је градски менаџер Горан Весић.

Весић је истакао да према најавама Хидрометеоролошког завода у петак стиже ледени талас, за викенд снег, а после тога ледени дани са ветром.

"„Београд-пут"“ располаже са довољно камиона и опреме да би се на време очистиле улице, али да од временских услова зависи којом ће се брзином чистити снег", рекао је Весић, гостујући у Београдској хроници РТС-а.

Говорећи о учесталим кваровима и пуцањима водоводних цеви, Весић је истакао да Град Београд има преко 3,5 хиљада километара водоводних цеви и још хиљаду километара додатних прикључака, чија је просечна старост између 50 и 60 година.

"Београдски водовод", како је навео, има довољно екипа и они одмах интервенишу с тим што неки квар може да се отклони за сат или два, а за неки је потребно дуже време.

Весић је такође навео да је Фабрика воде у Баричу је почела да ради, јер је концентрација амонијака смањена, али да се она неће испоручивати грађанима још најмање три дана јер закон тако налаже.

Весић се захвалио директору Обреновачког водовода и председнику општине који су одмах реаговали и искључили воду тако да здравље грађана ни једног тренутка није доведено у питање.

Према његовим речима, узрок повећања концентрације амонијака био је смањени водостај и изливање септичких јама, а не испуштање отпадних вода из неког индустријског постројења.

"Ово показује колико је одлука Скупштине града да до 2025. године урадимо комплетну канализацију Београда важна, јер да је то сада случај, ово се не би десило. Када то завршимо неће бити загађивања и земље ни воде. Договорили смо се да Обреновац у наредних годину дана уложи додатна средства како би модернизовао своја постројења", рекао је градски менаџер.

Он је Београђанима поручио да ће у наредних 10 година свако домаћинство имати прикључак на водовод и канализацију и да ће се изградити пет фабрика за пречишћавање отпадних вода.

Весић је додао да у Београду има довољно цистерни и да су јуче у Обреновац упућене две колико је и било потребно, а шест у Пожаревац који је тренутно без воде.

Када је у питању зарада од дочека Нове године, градски менаџер је истакао да је Град зарадио више него проше године, али да ће се прецизније знати крајем месеца када се уради извештај и када се сведу рачуни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво