Поплаве на Косову

Обилне кише изазвале су поплаве у скоро свим општинама на Косову, а најтежа ситуација је у општинама Малишево, Сува река, Глоговац и Ђаковица, саопштено је из Центра за ванредне ситуације МУП-а Косова.

Према досадашњим информацијама штете од поплава су велике, али нема људских жртава. До поплава је дошло због брзог топљења снега и јаких киша.

Oсим великих штета на стамбеним објектима, киша је блокирала путеве и угрозила људске животе, наводе медији у Приштини.

Клан Косова јавља да је пут до центра Малишева потпуно блокиран, а да се од локалног моста види само ограда.

На споредним путевима који воде ка Кишној Реци киша је блокирала велики број возила.

Косовска председница Атифете Јахјага је вечерас телефоном разговарала са градоначелницима општина угрожених поплавама и интересовала се о мерама које су предузете како би се предупредиле теже последице.

Косовска влада саопштила је да премијер Иса Мустафа прати ситуацију и да је контактирао надлежне службе, као и да је затражио да се у координацији са општинским властима предузму све мере и ангажују сви капацитети како би се ситуација превазишла и помогло грађанима којима прети опасност од поплава.

Мустафа је позвао грађане Косова да се за све што им је потребно обрате институцијама на локалном, општинском и централном нивоу како би се сада превазишла ситуација, а потом и предузеле мере за сананцију евентуалних штета од поплава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво