Локал поред Пореске управе нe издаје фискалне рачуне

Кафана "Шабачки слатинац" у Београду, која се налази тик поред зграде централе Пореске управе, и у којој су инспектори чести гости након радног времена, затворена је, парадоксално, јер није издавала фискалне рачуне.

Новинари Танјуга били су изненађени што у познатој београдској кафани нису могли да попију кафу, јер је на вратима стајало обавештење da je oбјекат затворен због непоштовања пореских прописа.

У обавештењу на вратима "Шабачког слатинца", пише да је објекат привремено затворен, али не и од ког до ког датума.

У Пореској управи су нам рекли да у складу са чланом 7. Закона о пореском поступку и пореској администрацији, нису у могућности да коментаришу конкретне случајеве.

Такође, како су навели, пореске контроле су редовне, чак интензивиране. Инспектори свакодневно, на терирторији целе Србије, раде теренске контроле евидентирања промета преко фискалних каса и радног статуса запослених.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво