Михајловићева: Путници чекали у возу јер је затајио људски фактор

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је гостујући у Дневнику РТС-а да су путници на прузи Београд-Бар били заробљени у возу девет сати јер је затајио људски фактор.

Зорана Михајловић је истакла да грађани треба да буду опрезни и не крећу на пут ако нису спремни и немају одговарајућу зимску опрему. Честитала је свима Бадњи дан и пожелела да 2016. буде боља година и да се живи боље.

"Похвалила сам путаре јер су се трудили. Никада није једноставно радити када је јак ветар. Саобраћај је био отежан, али важно је да није постојао део пута који није био проходан", истакла је Михајловићева.

Михајловићева је рекла да су се ситуације од претходних дана, као што је саобраћајна несрећа у Близини Ваљева у којој је 224 путника у возу без грејања провело девет сати догодила јер је затајио људски фактор.

"Обављени су разговори са директорима Железнице. Драго ми је да су се извинили, јер постоји процедура да у таквим ситуацијама, у року од сат времена, алтернативни аутобуси буду спремни", каже Михајловићева.

Поручује да су директори Железнице, директори 24 сата, да одговарају за сваког путника на друму од оног тренутка када је ушао у возило до тренутка када је изашао.

"Већ су спроведене неке мере. Расписаћемо конкурс јер најбољи треба да воде систем. Једно је техника којом се баве, а друго понашање и управљање системом. Конкурс ће бити расписан, па они који су најбољи, они ће то и радити", додаје Михајловићева.

Каже да се путници нису обраћали Министарству поводом инцидената и додаје да је Железница знала шта је морала да уради, а како истиче, није то урадила јер је затајио људски фактор.

"Ми смо кренули са реконструкцијом барске пруге, треба да буде завршена до краја године и да у просеку имамо 100 километара на сат барском пругом. Имамо новца за то и наредне две три године биће надвожњака и подвожњака, али то не може одједном да се оствари", истакла је Михајловићева.

Каже да ће се све што се може заиста учинити. Одговорни, додаје, морају да знају да су ту 24 сата за грађане Србије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи