Бујошевић: РТС остварио добит од четири милиона евра у 2015.

Генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић изјавио је да је медијски јавни сервис, након осам година пословања са губицима, у 2015. години остварио добит од четири милиона евра.

"У прошлој години смо, нажалост, имали губитак од 18 милиона евра, што значи да смо се за годину дана поправили за 22 милиона евра. Тај новац који смо сада зарадили и та добит коју имамо, мораће да иде у отплату тих ранијих дугова, ранијих губитака", казао је Драган Бујошевић.

Према његовим речима, износ од 22 милиона евра који је јавни сервис "суштински уштедео" у 2015. години, представља око 70 одсто "оних пара" које ће РТС у наредној години добити од претплате.

"РТС уредно плаћа своје обавезе, те ћемо у наредном периоду платити 20 милиона евра на име пореза и доприноса. У овој години смо смањили број запослених за око 10 одсто, и са тим ћемо морати да наставимо и наредне године. У 2016. години ћемо морати да смањујемо трошкове и да штедимо као што смо штедели и ове године", навео је Бујошевић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво