И они су обележили 2015. годину

Претпоследњег дана 2015. подсећамо на личности које су је обележиле – превазилазећи себе, лечећи и помажући другима, постизањем врхунских спортских резулатата и улогама које можда и нису очекивали.

Није им било лако да све утиске из 2015. кажу у једној речи. Нарочито кошаркашици Наташи Ковачевић. Памти је по једном датуму.

"Једанаести новембар ће бити заувек запамћен", каже Наташа.

Тог дана је, после две године и два месеца од тешке саобраћајне незгоде, поново обукла дрес Црвене звезде, истрчала на паркет и победила, најпре себе. Све друге је инспирисала.

"Када ми приђе неко мало дете да ми каже да сам му мотивација, да се угледа на мене, то све добија смисао", истиче Наташа.

Петнаестогодишњи сан испунила је 2015. Неурохирург Даница Грујичић сада о Националном центру за гама-нож Клиничког центра Србије говори са поносом и резултатима свог тима.

"Чињеница да је првих 40 болесника за првих месец и пo дана, колико радимо, третирано са метастазама на мозгу говори да су то људи који не би ни дошли до гама-ножа. Добили су шансу да живе", рекла је др Грујичић.

С колонама избеглица дошли су и страх и стрепња. Многи нису окретали главу. У време када је и Центар за помоћ тражиоцима азила највише помагао, Радош Ђуровић добио је и најлепше вести.

"Ја сам добио малу бебу и тачно сам је добио у августу кад је био највећи талас избеглица, то је обележило мој приватни живот, ја сам јако поносан", каже Ђуровић.

Поносан и на свој тим – хуманог лица.

"Од запослених до волонтера и преводилаца, сви су морали да уложе надљудске напор", нагласио је Ђуровић.

Они су у Београд донели дух победника – капитен Живко Гоцић веровао је да је српска ватерполо репрезентација – златан тим.

"У спортском смислу тешко је да ће се поновити пошто је била пуна успеха. Све саме победе и златне медаље", рекао је Гоцић.

Двадесетједногодишњем Миодрагу Драгичевићу година је почела као свака друга, а онда је заиграо поред Берчека, Диклића, Микија Манојловића. Постао је Жика Курјак.

"Завршио сам први семестар и одједном само, све се променило од позива њиховог за кастинг за Чизмаше", објашњава Драгичевић.

Од 2015. добили су више него што су очекивали, мање него што су заслужили. Нове изазове доноси 2016. година.

Остали аутори: Јелена Терзић
број коментара 0 Пошаљи коментар