О улози јавних сервиса сутра у галерији РТС-а

Конференција "Улога и изазови јавних медијских сервиса у Европи - РТС и РТВ пред новим почетком" одржаће се сутра у галерији Радио-телевизије Србије.

Како се наводи у саопштењу РТС-а, циљ конференције је отварање дијалога о улози и значају јавних медијских сервиса у савременом демократском друштву и по чему се разликују од комерцијалних медија.

Истовремено, кроз отворени разговор и дебате, говориће се о тренутном стању и променама које се догађају у јавним медијским сервисима.

Током два панела биће речи о опстанку и развоју јавних медијских сервиса кроз примере добре праксе у Шведској и у Хрватској, о изазовима с којима се суочавају два јавна медијска сервиса у Србији после усвајања медијских закона у Скупштини Србије, у августу 2014. години.

Конференција је замишљена као интерактивна дискусија између панелиста и учесника у сали.

На Конференцију су позвани руководство и уредници оба јавна медијска сервиса, представници ресорног министарства, медијске асоцијације, међународне и домаће невладине и владине организације које се баве медијима, медијски експерти, студенти новинарства и представници средстава јавног информисања.

Конференцију организују Јавне медијске установе Радио-телевизија Србије и Радио-телевизија Војводине, у сарадњи са амбасадама Шведске и Хрватске у Београду и уз подршку Делегације Европске уније у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво