Закон о полицији у децембру

Министар унутрашњих посла Небојша Стефановић изјавио је је то министарство предало Закон о полицији Влади Србије, након мишљења Европске комисије и изразио очекивање да ће он бити усвојен током децембра.

''Имали смо дуго расправу о Закону о полицији. Она тече од почетка године'', рекао је Стефановић новинарима на конференцији додајући да је мишљене Европске комисије потврдило да смо у највећој мери били на добром путу.

Како је рекао, примедбе ЕК нису биле превише велике, односно, нису превише мењале суштину онога што је написано.

''Навећи део тих примедби смо и усвојили, уградили у предлог закона и послали на мишљење нашим државним органима. Очекујем да ћемо током децембра усвојити нови закон о полицији'', рекао је Стеафновић додајући да је то добра ствар и за полицију и наставак реформи те важне професије и читавог друштва.

Стефановић је најавио и да ће у понедељак премијер Србије Александар Вучић разговарати са представницима синдиката полиције, који ће, додао је, тада чути шта је урађено те ће моћи да разумеју да је дијалог најбољи за пут да се нађу решења за питања важна за положај полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво