Преминула Дуња Ланго

Једна од најбољих водитељки, спикерки и новинарки телевизијског простора накадашње Југославије, Дуња Фигенвалд Пулетић умрла је у 74. години.

Дуња (Ланго) Фигенвалд Пулетић рођена је 27. новембра 1941. године у Загребу.

Како је њена ћерка Срна Ланго написала на свом Фејсбук профилу, Дуња Ланго је преминула јутрос после девет часова.

"У 9.20 јутрос престало је да куца широко и топло срце оне коју сам волела као никога никад. Осим свега што је била, мени је била мама. Једна једина, ненадокнадива. Отишла је достојанствено, како је и живела. Била је храбра и духовита до последње секунде. Остаје да будемо најбоља верзија онога што смо од ње научили и добили", навела је Срна Ланго и захвалила се свима за саучешће.

Дуња Ланго је завршила гимназију, уписала студије у Загребу и од 1960. до јуна 1967. године радила на Радио-телевизији Загреб.

Године 1967, преселила се у Београд и запослила у Радио-телевзији Београд. Дипломирала је на Филолошком факулету у Београду, на одсеку за енглески језик и књижевност.

Радила је као спикерка и водитељка информативног програма, као и културно-забавног програма РТС-а. Водила је телевизијске преносе музичких фестивала, као и квизове у чијој реализацији је учествовала и као сарадник.

Била је представница водитеља ЈРТ-а са својим програмом, на Оснивачкој скупштини водитеља света у оквиру интернационалног ТВ фестивала, у Монте Карлу, 1977. године, објављено је на сајту Дуње Ланго.

Водила је а затим уређивала евровизијске емисије. На РТС-у је радила до јуна 1999. године, када је отишла у пензију.

Послата је на принудни одмор од јануара 1992. године до децембра 1995. године, по одлуци тадашњег генералног директора РТС-а Милорада Вучелића, пише на њеном сајту.

Када је, по завршетку бомбардовања 1999. године, поново стављена на листу за принудни одмор, на сопствени захтев отишла је у пензију.

Од децембра 1995. до априла 1999. године, била је уредница и водитељка емисије Модни магазин. Глумила је у филмовима Моја луда глава, Без, Бoмбаши.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво